IT-Labs - Роботика и Автоматизация II част - февруари  2020 Курс IT-Labs - Роботика и Автоматизация II част - февруари 2020 - SoftUni Svetlina
Loading...
IT-Labs - Роботика и Автоматизация II част - февруари  2020

IT-Labs - Роботика и Автоматизация II част - февруари 2020

За курса

Курсът Роботика и Автоматизация II част изгражда знания за начина на работа и възможностите на най-популярната в света платформа за хоби електроника и интерактивни системи Arduino.

В него ще разберете какво представляват микроконтролерите и как работят. Ще използвате цифровите и аналогови входно-изходни пинове на Arduino, за да приемате показания от сензори и да управлявате различни уреди и компоненти, работещи с електричество. Ще се запознаете с работата на основни електронни компоненти – съпротивления, диоди, транзистори, релета и други, както и с принципите при чертането на електрически схеми.

Курсът дава основа за бъдещи проекти по IoT, Роботика и Smart Home.


Умения, които ще придобиеш

  • Умения за работа с микроконтролери и сензори
  • Основни познания по електротехника и електроника
  • Програмиране с Processing
  • Умения за създаване на автономни устройства и автоматизация
СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Теми

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

За кого е подходящо обучението?

Обучението е подходящо за ученици от 8 до 12 клас, които са начинаещи, както и за ученици с опит в бизнеса и икономиката, които искат да развият уменията си. 

До кога мога да се запиша и кога стартира обучението?

Крайният срок за записване за предмета е 12.02.2020г. Обучението стартира на 17 февруари и завършва на 15 юни 2020 г.


Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията се провеждат всеки работен понеделник от 14:30 -16:30h в зала Knowledge в сградата на SoftUni.


Каква е формата на обучение?

Ученците ще се обучават в присъствена форма на обучение, като това включва посещаване на занятията на място в СофтУни, участие в лабораторни упражнения в учебната зала, достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и възможност за предаване на домашни за проверка, личен контакт с лектор или асистент при срещане на затруднения.

Има ли допълнителни изисквания?

Собствен лаптоп и микроконтролер комплект Freenove, който срещу допълнително заплащане от 50 лв. може да бъде осигурен от СофтУни. 

Учебен срок, цена за модул
Цена: 390 лв.
Включва:
  • Присъствие на всички учебни занятия
  • Явяване на изпит
  • Контакт с лектор или асистент

Преподавател

GeorgiKV avatar
Георги Величков

Георги Величков има дългогодишен опит във внедряване на софтуер и хардуер за управление на бизнеса, също така и автомобилна електроника. По настоящем се занимава със системи за управление на повдигателни механизми. Хобито му са едноплаткови компютри(single board computer), програмирането и автоматизациите. Работи с C#, Java и Processing.

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения