Форма за кандидатстване

За ученици след 7 клас

За кандидатстване след 7 клас в Частна професионална гимназия по дигитални науки „СофтУни Светлина“, попълнете формуляра по-долу. До 5 работни дни комуникационният мениджър на гимназията ще се свърже с Вас, за да уточните удобни ден и час за провеждане на среща.  На нея ще бъде проведено интервюто с Вас, за да получите подробна информация за училището.  По същото време ученикът ще положи своя приемен изпит

* С попълването на настоящата форма вие се съгласявате с политиката за поверителност на ЧПГДН „СофтУни Светлина“.

За директна връзка с наш комуникационен мениджър

Мирослава Радилова

Защо да изберете СофтУни Светлина при кандидатстване след 7 клас?

СофтУни Светлина предлага професионална подготовка на световно ниво, като обединява качествено обучение с практиката и създава условията, необходими за придобиването на професионални способности още в училищна възраст.

Гимназията предлага обучение в шест от най-съвременните и търсени професионални направления – „Програмиране“, „Киберсигурност“, „Графичен дизайн“, „Анимация, видео и дигитални изкуства“, „Дигитален бизнес и електронна търговия“ и „Дигитален маркетинг и предприемачество“.

Всички учебни програми са създадени в колаборация с водещи представители на индустриите, като по този начин подпомага учениците в бъдеще да се превърнат в желани кадри, отговарящи на нуждите на пазара. Повече за специалностите с кандидатстване след 7 клас ще откриете ТУК.

Каква е методиката на обучение в гимназията?

СофтУни Светлина залага на STEAM (Science, Technology, Engineering, Art & Math) методологията, която стимулира учениците да търсят нестандартни решения на актуални проблеми, да усвояват материала чрез практика, да обменят идеи и да развиват собствен творчески процес на работа.

Също така, гимназията прилага холистична методика на обучение, като се фокусира върху комплексното израстване на учениците чрез индивидуално оценяване, градивна обратна връзка, менторски програми и различни извънкласни дейности. По този начин се стреми да развива техния интелектуален, социален, физически, артистичен и духовен потенциал. Към момента има разработен холистичен творчески календар със събития, състезания и проекти, стажантски програми и извънкласни дейности, както и срещи с хора от реалния бизнес, за да могат младежите да развият комплексни качества и компетенции.

Обучението в гимназията комбинира преподаването на български език с разширеното изучаване на английски език. Целта е учениците да усвоят международно признати термини и понятия, необходими за реализирането им както в България, така и в чужбина. Повече за учебния процес в гимназията ще откриете ТУК.

Какви извънкласни дейности предлага СофтУни Светлина?

Извънкласните дейности са ключови за избора къде да кандидатстват учениците след 7 клас, защото именно те им предоставят необходимите предпоставки да предизвикват себе си, да изграждат социални контакти и да развиват нови умения. СофтУни Светлина организира множество извънкласни активности и неформално образование под формата на лабове.

В тях учениците могат да изберат да изграждат бранд и да създават реклами, уебсайтове и видео игри, да се учат как да тестват и защитават лична информация или да усвоят изкуството на фотографията.

За учениците на СофтУни Светлина в 10, 11 и 12 клас има и стажантски програми, които им позволяват да се срещнат отблизо с бизнеса и сферата на дейност, към която са се насочили. Някои от фирмите, с които си сътрудничим в стажовете на учениците, можете да видите ТУК.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.