СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения За Нас - SoftUni Svetlina
Loading...

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Светът се дигитализира и новите съвременни технологии навлизат все повече в нашето ежедневие. Дигиталната революция променя с бързи темпове начина ни на живот и облика на цели индустрии и професии от миналото. Дигиталните умения се превръщат в основния двигател на човешката еволюция, а бъдещето принадлежи на новите технологии и на тези, които ги владеят!

Частна професионална гимназия по дигитални науки "СофтУни Светлина" е първата частна гимназия за ИТ и дигитални умения в България. Тя се роди като партньорство между две водещи образователни институции, лидери в своите сфери – „СофтУни” – най-големият образователен център за IT и дигитални технологии в България и ЧОУ „Светлина” – училище с 18-годишен успешен опит в образованието. Двете институции се обединяват от силен стремеж за предоставяне на едно различно и иновативно образование, изграждащо ИТ и дигитални лидери, напълно подготвени за професиите на бъдещето.

Кандидатствай

Предимства

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Учебен план

Учебен план, фокусиран към усвояването на едни от най-търсените и бързо развиващи се професии в света в сферите на ИТ и дигиталните умения

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Практически умения

Изграждане на съвременни практически умения за дигиталния свят: програмиране и софтуерни технологии, графичен дизайн и мултимедия, дигитален маркетинг и дигитално предприемачество

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Водещи експерти

Преподавателски състав, комбиниращ водещи IT и дигитални експерти, заедно с опитни педагози

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Креативност

Активно стимулиране на индивидуалността и креативността на всеки един ученик, обучение в „меки умения“: компетенциите на 21 век

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Езикови умения

Силно застъпено разширено обучение по английски език, билингвално преподаване по учебните предмети

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Балансирана програма

Балансирана учебна програма между учене, спорт, изкуства и свободно време на ученика

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Развитие

Развитие на емоционална интелигентност, емпатия и интуиция

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Гъвкавост

Методики на обучение и гъвкавост на преподаване, без фаворизиране само на един метод

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Визия

Нашата визия е да бъдем основен двигател на глобалната дигитална революция и да допренесем за изграждането на нова дигитална ера.


Мисия

Нашата мисия е да изградим глобална организация, която предоставя практическо, качествено и достъпно образование в сферата на дигитални и информационни технологии, създавайки истински професионалисти и бъдещи лидери.

Kоментари от родители

Биляна Денева

Биляна Денева

Родител

“Следя инициативите на SoftUni от самото начало и когато видях каква енергия и ентусиазъм кипи при вас и на място, съвсем се убедих, че проектите ви всъщност са каузи, а не само бизнес, а вие сте истински екип, а не просто група от колеги. Като на игра, децата се учат да програмират, да работят в екип и да представят проектите си. Смятам, че организацията ви с учебни модули и след това провеждане на състезания е много удачна и мотивира децата да използват на практика уменията си, като им се дава пълна свобода за посоката на приложение. А синът ми всеки път толкова се впечатлява от многото курсисти по залите, които изглеждат и концентрирани, и въодушевени едновременно, че застава най-отзад да послуша лекцията заедно с тях.”

Петя Колева

Родител

“Дъщеря ми посещава миналата години модулите на SoftUni Kids с голям ентусиазъм. Програмист съм и това, което учиха, мога и аз да й го обясня, но начинът, по който там задържаха вниманието й, желанието и ентусиазма, които възродиха у нея, не мога :) Едни от най-важните неща за работа като порасне според мен са т.нар. soft skills и съм благодарна, че намерих място, където от малка да може да ги придобие. За нея всичко е като игра и тя няма търпение да започне новата година, жадна за всичко интересно, което й предстои. ”

Зарко Гогов

Родител

“Неведнъж сме се убеждавали в работата на екипа на ЧОУ „Светлина”. Но на последния открит урок усетихме и видяхме на живо неподправената топлина, с която възпитателите обгръщат децата ни. Искам да поздравя екипа на „Светлина” за педагогическото майсторство, за чудесните грижи, които полагат за децата.”

Ивета Михайлова

Родител

“Благодарна съм не само за посветеното време и за знанията, но и за съветите, за показаната грижа, заинтересованост и персонално отношение към децата. Впечатлена съм както от подхода към тях, така и от професионалния поглед към индивидуалността им и личното отношение към тях. Очакванията ми са не само оправдани, но и надхвърлени. Синът ми има късмет, че учи в „Светлина”...едно щастливо дете, което ходи с удоволствие на училище!”

Награди

bait-logo

Награда за образование за 2014 г.

БАИТ - Българска Асоциация по Информационни Технологии

Bulgarian

Образователна платформа за 2015 г.

Български Уеб Награди

Forbes

Награда за обществена дейност за 2015 г.

Бизнес награди на Forbes

Forbes

Най-добър стартиращ бизнес за 2015 г.

Бизнес награди на Forbes

Иновативно предприятие на годината 2016

Иновации за развитие на таланти

Bait

Награда за образование за 2016 г.

БАИТ - Българска Асоциация по Информационни Технологии

Barok

Принос за разширяването на достъпа на младите хора до култура

Категория „Образователна организация“ 2017г.

Innovators

Новатори в образованието

Kатегория Образование

Forbes

Първо място в категория Развитие на бизнеса 2017 г.

Бизнес награди на Forbes

Forbes

Награда за обществена дейност за 2018 г.

Бизнес награди на Forbes

Innovations

Високи постижения в иновациите

Български форум на бизнес лидерите 2018

Annual

Инвеститор в знанието

Българския форум на бизнес лидерите

Career

Най-добър работодател - Образование

Career Show Awards 2020

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения
СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения