Software Engineering Labs - Уеб сайтове с HTML & CSS Курс Software Engineering Labs - Уеб сайтове с HTML & CSS - SoftUni Svetlina
Loading...
Software Engineering Labs - Уеб сайтове с HTML & CSS

Software Engineering Labs - Уеб сайтове с HTML & CSS

За курса

Целта на обучението е да положи основни знания по уеб технологии и по-конкретно запознаване с HTML5 и CSS3. Придобиват се начални знания в уеб разработката, уеб браузъри, инструменти за HTML / CSS / DOM разработка и се развиват практически умения за използване на езика за описание на уеб съдържание HTML и езика за стилизиране на уеб съдържание CSS.


При изучаването на HTML се обръща внимание на основните HTML тагове, параграфи, списъци, таблици, форми и контроли и таговете за семантичен HTML. Покриват се последните новости на HTML5 стандарта.


При изучаването на CSS се обръща внимание на основните CSS селектори и стилове, работа с класове, презентационни правила, правила за позициониране и изглед (layout) в CSS. Покриват се последните новости на CSS3 стандарта и модерните изисквания за адаптивен дизайн (с media queries и flexbox), работа с grid системи, CSS анимации и други похвати за стилизиране.


Обучението набляга на практическите упражнения с HTML и CSS, чрез които ви въвлича в реални проекти за изработка на уеб страници, имплементация на фрагменти от сайтове и създаване на цялостни модерни уеб сайтове с добра визия, съвременна структура и мобилна поддръжка.

Умения, които ще придобиеш

  • Дизайн на страници, удобни за компютър и мобилно устройство
  • Възможност за създаване на статични уеб страници
  • Създаване на адаптивен (responsive) уеб дизайн
  • Стилизиране на уеб сайтове със CSS и позициониране на елементи
  • Създаване на съвременни уеб сайтове
  • Познания в основите на уеб дизайна и изграждането на уеб страници
СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Теми

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

За кого е подходящо обучението?

Обучението е подходящо за ученици от 8 до 12 клас, които са напълно начинаещи, както и за ученици с опит в графичния дизайн, които искат да развият уменията си и в уеб дизайна.


До кога мога да се запиша и кога стартира обучението?

Крайният срок за записване за предмета е 16 февруари. Обучението стартира на 18 февруари и завършва на 24 юни.


Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията се провеждат всеки работен понеделник от 14:30 -16:30h в зала HQ Lab в сградата на SoftUni.


Каква е формата на обучение?

Ученците ще се обучават в присъствена форма на обучение, като това включва посещаване на занятията на място в СофтУни, участие в лабораторни упражнения в учебната зала, достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и възможност за предаване на домашни за проверка, личен контакт с лектор или асистент при срещане на затруднения.

Има ли допълнителни изисквания?

Препоръчително е носенето на собствен лаптоп.


Учебен срок, цена за модул
Цена: 390 лв.
Включва:
  • Присъствие на всички учебни занятия
  • Достъп до ресурси и видеа от учебните занятия
  • Явяване на изпит
  • Контакт с лектор или асистент
quality-guaranteed

SoftUni ви дава 100% гаранция за качеството на този курс. За нас е важно да придобиете необходимите умения и знания. Ако по някаква причина обучението не отговори на очакванията ви, ние ви гарантираме възстановяване на цялата сума, която сте заплатили. Таксата може да ви бъде възстановена до третото занятие от курса. ( до 11 март)

Преподавател

demonhunter1337 avatar
Ивайло Димитров

Иво има интерес към компютрите от малък. Завършва Информационни технологии и работи като системен администратор близо година. Впоследствие разбира, че това не е неговата страст и започва да задълбава в програмирането с обучения в Софтуерния университет. Има отлични резултати на изпитите и не след дълго става част от трейнърския екип в Софтуерния университет. Към момента има почти 2 години опит в преподаването. С интерес към разработката на Web базирани приложения като предпочита .NET и JavaScript. В свободното си време обича да спортува и да бъде сред природата.

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения