IT Labs - Въведение в блокчейн Курс IT Labs - Въведение в блокчейн - SoftUni Svetlina
Loading...
IT Labs - Въведение в блокчейн

IT Labs - Въведение в блокчейн

За курса

Предметът ще ви запознае с основните концепции от света на блокчейн. В обучението ще бъдат обяснени на разбираем език принципите, на които работят основните компоненти на блокчейн мрежата. Ще се запознаете с някои от най-популярните криптовалути. Ще видите как се работи с фреймуърци и инструменти, като Truffle and Ganache.


С много практически примери и упражнения ще се научите да използвате портфейли за крипто валути. Ще научите, какво е майнинг и как се осъществява копаенето на криптовалути, а също така и кои са основните консенсус алгоритми и каква е разликата между тях.


Курсът ще ви запознае с основните принципи на борсовата търговия с криптовалути и ще научите как се използват основните типове поръчки, както и как може да се получава информация посредством APIs. Ще научите какво са: токени, смартконтракти и езика Solidity. Ще научите какво представляват децентрализираните приложения и Web3.

Учебното съдържание за обучението бе предоставено от нашия партньор Kingsland University.

Умения, които ще придобиеш

  • Основни познания за блокчейн концепциите
  • Познания за основните криптовалути, като Bitcoin и Ethereum
  • Осъществяване на транзакации с криптовалути
  • Използване на портфейли за криптовалути
  • Борсова търговия с криптовалути
  • Деплойване на смартконтракти
СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения

Теми

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

За кого е подходящо обучението?

Обучението е подходящо за ученици от 8 до 12 клас, които са начинаещи или имат начален, или среден опит с блокчейн.


До кога мога да се запиша и кога стартира обучението?

Крайният срок за записване за обучението е 17 февруари. Обучението стартира на 19 февруари и завършва на 25 юни.


Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията се провеждат всеки работен вторник от 14:30 -16:30h в зала HQ Lab в сградата на SoftUni.


Каква е формата на обучение?

Учениците ще се обучават в присъствена форма на обучение, като това включва посещаване на занятията на място в СофтУни, участие в лабораторни упражнения в учебната зала, достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и възможност за предаване на домашни за проверка, личен контакт с лектор или асистент при срещане на затруднения.


Има ли допълнителни изисквания?

Лаптоп с Windows 8,10, Google Chrome Web Browser; Optional: Linux


Учебен срок, цена за модул
Цена: 390 лв.
Включва:
  • Присъствие на всички учебни занятия
  • Достъп до ресурси и видеа от учебните занятия
  • Явяване на изпит
  • Контакт с лектор или асистент
quality-guaranteed

SoftUni ви дава 100% гаранция за качеството на този курс. За нас е важно да придобиете необходимите умения и знания. Ако по някаква причина обучението не отговори на очакванията ви, ние ви гарантираме възстановяване на цялата сума, която сте заплатили. Таксата може да ви бъде възстановена до третото занятие от курса. ( до 5 март)

Партньор за курса

Mentalist logo

Kingsland University is an award-winning global edutech provider. Accredited through the Southern Association of Schools and Colleges (SACS-CASI), Kingsland is an internationally-recognized higher education institution.
Kingsland's blockchain developer training program is the world's first accredited course for software developers who want to learn technical programming skills in blockchain.
They believe in the power of blockchain technology to transform the world and their industry-aligned curriculum ensures students who graduate with a certification from their program are ready for jobs in blockchain development.

Преподавател

simeon_petrov avatar
Симеон Мандажиев

Симеон е блокчейн програмист с интереси към разработка на автоматизирани системи за търговия, интернет приложения и игри. Занимавал се е с търговия на форекс, фондовата борса и пазарите на крипто валути. Има познания по фундаментален и технически анализ. Той е магистър по финанси от УНСС. Сега е студент в Софтуерния университет в професионален модул C# Web Developer. Програмирането за него е както професия, така и любимо хоби, и начин за разпускане. Симеон е бил technical trainer на Blockchain Dev Camp course - София - февруари 2018 и на Blockchain Dev Course - Сингапур май 2018. Към настоящния момент Симеон е трейнър в Kingsland University.

СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения