Графичен дизайн и мултимедия - СофтУни Светлина

Графичен дизайн и мултимедия

Защо професия графичен дизайн
и мултимедия?

Графичният дизайн дава много възможности за развитие на креативни и творчески настроените ученици. Те имат шанс едновременно да развиват своя талант и да го превърнат в перспективна съвременна професия.

Възможности за развитие

Развитието на графичния дизайнер никога не спира, възможностите и полето за развитие са безкрайни и предоставят много перспективи за креативни изяви, както и развитие в различни сфери на дейност.

Свобода и гъвкавост

В съвременния дигитален свят Графичният дизайн дава свободата на работата от разстояние, по разнообразни проекти и с международни екипи, както и създаването на много контакти с хора и придобиването на опит.

Разнообразни направления

Графичният дизайн предоставя възможност за развитие в различни сектори, направления и професии. Професията предоставя възможност всеки ден да е ново креативно предизвикателство.

Голямо търсене

За разлика от други сфери на дейност, където автоматизацията играе съществена роля, графичният дизайн винаги ще изисква човешко мислене и творчество, затова и специалистите от бранша имат добри перспективи за развитие.

Креативност

Графичният дизайн дава много възможности за развитие на креативни и творчески настроените ученици. Той е чудесен вариант за талантливи ученици да превърнат любимото си хоби в доходоносна и търсена професия.

Удовлетвореност

Графичният дизайн е по-скоро призвание, отколкото за работа. Креативните дейности, търсенето на вдъхновение и създаването на различни дизайни носи удовлетворение за творческите личности.

Предимства на нашата програма

students-graphic-design

Обучението по специалност „графичен дизайн и мултимедия“ в училището следва държавния общообразователен стандарт (ДОС) и утвърдения от МОН учебен план за специалност 2130701 „Графичен дизайн“ (III степен на професионална квалификация, направление 213 – „Аудио-визуални изкуства и техники; производство на медийни продукти“, професия 213070 – „Графичен дизайнер“), в съчетание с по-ранно навлизане в графичния дизайн, крейтив и съвременните мултимедийни технологии (още от 8 клас) и много практическа работа и реални проекти. 

Специалността „графичен дизайн“ в нашата гимназия има за цел да подготви учениците за практическа работа в сферата на графичния дизайн, уеб дизайна, дизайна на потребителско изживяване, видеообработката и мултимедийната продукция.

Подробна програма

Подробна информация относно учебния план по графичен дизайн и мултимедия можете да видите тук.

Стани част от “СофтУни Светлина”

Най-доброто образование в специалност
Графичен дизайн!

Фокус на програмата

Програмата дава възможност на учениците да се докоснат до магията на различните сфери от визуалните изкуства и изгражда в тях фундаментални умения и начин на мислене, необходими за бъдещото им професионално развитие. 

Фокус 1: Теоретично обучение
20%
Фокус 2: Практически задачи
60%
Фокус 3: Меки умения
20%

Ако търсите училище за графичен дизайн или гимназия за дизайн, дигитални изкуства, мултимедия и крейтив, разгледайте нашите специалности за графичен дизайн и мултимедия (design, UI, UX, Web design) и aнимация, видео и дигитални изкуства (motion design, video, cinema).

Разсъждавате ли по въпроса „къде да уча дизайн“ или искате да станете уеб дизайнер, или пък гейм дизайнер, започнете да учите задълбочено графика, дизайн, видео и анимация още от 8 клас. Програмата по дизайн в училището при нас е изключително практическа и съвременна. Тя включа основи на дизайна, работа с инструментите на Adobe, растерна графика с Photoshop, векторна графика с Illustrator, предпечат с InDesign, уеб дизайн и дизайн на потребителски интерфейси (UI / UX), анимация и  motion design с After Effects, видео заснемане и обработка с Premiere Pro, 3D графика и визуализация с 3ds Max, Maya и дигитално скулптуриране със ZBrush, русуване и графични техники, дизайн на рекламни материали и много други.

Мнения от родители

Светлана Георгиева

"Марти чака с нетърпение първи септември, за да започне училище! Батко му от 13 - годишен замина в частен колеж в Англия и аз много добре видях огромната разлика в качеството на образование и подхода към учениците!"

Надя Илиева

"Поздравления! Не мога да не споделя възхищението си от начина на организиране, провеждане и въвличане на тийнейджърите, в изцяло дистанционното обучение на децата. За пореден път се убеждавам, че сме избрали ПРАВИЛНОТО училище за моя син. Благодаря ви!"

Ваня Коларова

"Поздравления за всички ученици, които влагат душа и сърце в своето образование, за да имат успешно бъдеще и мечтана кариера! Поклон пред труда на преподавателите, които се стараят всеки ден, за да предадат своите знания на младото поколение!"

Scroll to Top