Специалност Графичен дизайн и мултимедия

Защо специалност "Графичен дизайн
и мултимедия"?

Графичният дизайн дава много възможности за развитие на всички креативни и творчески настроени ученици. Те имат шанс едновременно да развиват своя талант и да го превърнат в перспективна съвременна професия.  Завършилите специалността могат да работят в съвременни области като: графичен дизайн, рекламен дизайн и дигитална рекламауеб дизайн, дизайн на взаимодействия, UI и UX дизайн, издателска дейност, дигитален креативен маркетинг, видео продукция и видео реклама, анимация и анимационна продукция, инфлуенсър маркетинг и др.

Възможности за развитие

Развитието на графичния дизайнер никога не спира, възможностите и полето за развитие са безкрайни и предоставят много перспективи за креативни изяви, както и развитие в различни сфери на дейност.

Свобода и гъвкавост

В съвременния дигитален свят графичният дизайн дава свободата на работата от разстояние, по разнообразни проекти и с международни екипи, както и създаването на много контакти с хора и придобиването на опит.

Разнообразни направления

Специалността графичен дизайн предоставя възможност за развитие в различни сектори инаправления. Професията предоставя възможност всеки ден да е ново креативно предизвикателство.

Голямо търсене

За разлика от други сфери на дейност, където автоматизацията играе съществена роля, графичният дизайн винаги ще изисква човешко мислене и творчество, затова и специалистите от бранша имат добри перспективи за развитие.

Креативност

Графичният дизайн дава много възможности за развитие на креативни и творчески настроените ученици. Той е чудесен вариант за талантливи ученици да превърнат любимото си хоби в доходоносна и търсена професия.

Удовлетвореност

Графичният дизайн е по-скоро призвание, отколкото за работа. Креативните дейности, търсенето на вдъхновение и създаването на различни дизайн концепции, визии и дизайни носи удовлетворение за творческите личности.

Предимства на нашата програма по графичен дизайн и мултимедия

students-graphic-design

Обучението по специалност „графичен дизайн и мултимедия в училището следва държавния общообразователен стандарт (ДОС) и утвърдения от МОН учебен план за специалност 2130701 „Графичен дизайн“ (III степен на професионална квалификация, направление 213 – „Аудио-визуални изкуства и техники; производство на медийни продукти“, професия 213070 – „Графичен дизайнер“), в съчетание с по-ранно навлизане в графичния дизайн, крейтив и съвременните мултимедийни технологии (още от 8 клас) и много практическа работа и реални проекти.

Специалността „графичен дизайн“ в нашата гимназия има за цел да подготви учениците за практическа работа в сферата на графичния дизайн, уеб дизайна, дизайна на потребителско изживяване, видеообработката и мултимедийната продукция.

Подробна програма

Изтеглете подробна информация относно учебния план по графичен дизайн и мултимедия.

Стани част от “СофтУни Светлина”

Най-доброто образование в специалност
Графичен дизайн!

Фокус на специалността

Програмата по графичен дизайн и мултимедия дава възможност на учениците да се докоснат до магията на различните сфери от визуалните изкуства и съвременните дигитални инструменти за графичен дизайн (graphic design), дизайн на движението (motion design), дизайн на потребителско изживяване и потребителски интерфейси (UX и UI), уеб дизайн (web design) и изгражда в тях фундаментални умения и начин на мислене, необходими за бъдещото им професионално развитие в сферата на дизайна. 

Фокус 1: Теоретично обучение
20%
Фокус 2: Практически задачи
60%
Фокус 3: Меки умения
20%

Защо да избера специалност графичен дизайн в "СофтУни Светлина"?

Ако търсите „училище за графичен дизайн“ или „гимназия за дизайн„, дигитални изкуства, мултимедия и крейтив, или се чудите „има ли училище за дизайнери“ или „къде да уча уеб дизайн„, разгледайте нашите специалности за графичен дизайн и мултимедия (design, UI, UX, Web design) и aнимация, видео и дигитални изкуства (motion design, video, cinema). Ние предлагаме най-добрата в България практическа програма за обучение на ученици (8-12 клас) по професия „графичен дизайн„.

Разсъждавате по въпроса „къде да уча графичен дизайн след 7 клас в София“ или искате да станете уеб дизайнер, или пък гейм дизайнер? Програмата по дизайн в училището при нас е изключително практическа и съвременна. Тя включва основи на дизайна, работа с инструментите на Adobe, растерна графика с Photoshop, векторна графика с Illustrator, предпечат с InDesign, уеб дизайн и дизайн на потребителски интерфейси (UI / UX), анимация и  motion design с After Effects, видео заснемане и обработка с Premiere Pro, 3D графика и визуализация с 3ds Max, Maya и дигитално скулптуриране със ZBrush, рисуване и графични техники, дизайн на рекламни материали и много други.

Кандидатствайте след 7 клас за обучение по специалността „Графичен дизайн и мултимедия“ в частна професионална гимназия за дигитални науки „СофтУни Светлина“, за да получите качествено практическо обучение, търсена съвременна професия и кариерни възможности още в гимназиалния етап от средното си образование (8-12 клас).

Мнения от родители

Светлана Георгиева

"Марти чака с нетърпение първи септември, за да започне училище! Батко му от 13 - годишен замина в частен колеж в Англия и аз много добре видях огромната разлика в качеството на образование и подхода към учениците!"

Надя Илиева

"Поздравления! Не мога да не споделя възхищението си от начина на организиране, провеждане и въвличане на тийнейджърите, в изцяло дистанционното обучение на децата. За пореден път се убеждавам, че сме избрали ПРАВИЛНОТО училище за моя син. Благодаря ви!"

Ваня Коларова

"Поздравления за всички ученици, които влагат душа и сърце в своето образование, за да имат успешно бъдеще и мечтана кариера! Поклон пред труда на преподавателите, които се стараят всеки ден, за да предадат своите знания на младото поколение!"

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.