Дигитален бизнес и електронна търговия

Защо специалност "Дигитален бизнес и електронна търговия"?

Електронната търговия е неизменна част от всяка съвременна продажбена фуния. Бизнесите ориентират комуникацията с клинтите си в онлайн пространството и постоянно търсят нови канали, с които да достигнат до тях.

Професионалистите в дигиталния бизнес имат голям избор от възможности за реализация и се нуждаят от широк набор познания и умения, за да са успешни. Завършилите специалността „Дигитален бизнес и електронна търговия“ могат да работят в много направления от дигиталния бизнес: електронна и Интернет търговия, дигитален маркетинг, онлайн реклама, копирайтинг, оптимизация за търсачки, маркетинг в социалните мрежи, изграждане на уеб сайтове, онлайн бизнес, маркетингови анализи и проучвания, консултантска дейност и др.

Възможности за развитие

Специалността Електронна търговия и дигитален бизнес предлага постоянни възможности за развитие, израстване, трупане на нови знания и опит, както и възможност за развитие в различни бизнес сфери.

Свобода и гъвкавост

Професията предлага възможност за работа от всяка точка на света, включва комуникация и изграждане на контакти с хора от различни браншове.

Разнообразни направления

Секторът на дигиталния бизнес предлага голям избор от иновативни направления, в които всеки специалист да се развие и да приложи личните си качества интереси и цели.

Голямо търсене

Специалистите електронната търговия и дигитален бизнес имат много различни възможности за развитие в почти всяка сфера - маркетинг, предприемачество, търговия, туризъм и други.

Креативност

Решаването на разнообразни казуси и креативните дейности са част от ежедневието на всеки специалист, който се занимава с дигитална търговия, комуникации и бизнес.

Удовлетвореност

Професията дава възможност за работа с много различни хора, изграждането на стратегии и развитие в най-актуалните сфери в съвременния свят, а това носи удовлетворение и усещане за полезност.

Предимства на нашата програма по електронна търговия и дигитален бизнес

IMG_3344

Учебните предмети в специалност „Дигитален бизнес и електронна търговия“ покриват напълно държавните изисквания за професионална квалификация по професия “Организатор Интернет приложения” (482040), специалност “Електронна търговия” (4820401).

Учебният план е изключително практически и използва метода “учене чрез правене”, поради което някои теоретични концепции се усвояват чрез практически казуси и работа в реална бизнес среда. Учениците развиват свой собствен онлайн търговски бизнес, където прилагат в практиката всички бизнес, маркетинг, търговски и технологични умения, които усвояват по време на обучението си.

Подробна програма

Изтеглете подробна информация относно учебния план по дигитален бизнес и електронна търговия.

Стани част от “СофтУни Светлина”

Най-доброто образование в специалност
Дигитален бизнес и електронна търговия!

Фокус на специалността

Специалността има за цел да подготви учениците за практическа работа в сферата на електронната търговия и онлайн продажбите, маркетинга в дигитална среда и онлайн бизнеса. Благодарение на задълбочените познания, които получават, те имат възможността да работят върху реални казуси от практиката, менторирани от успешни експерти и предприемачи, и дори да развиват свои собствени бизнес начинания още в гимназията.

Фокус 1: Теоретично обучение
20%
Фокус 2: Практически задачи
60%
Фокус 3: Меки умения
20%

Защо да уча в специалност дигитален бизнес и електронна търговия в "СофтУни Светлина"?

Ако търсите училище по предприемачество и търговия или гимназия за онлайн бизнес или бизнес училище, където се изучават в дълбочина дигитален маркетинг и съвременни онлайн бизнес модели, професионалните паралелки на ЧПГДН „СофтУни Светлина“ по Дигитален маркетинг и предприемачество и Дигитален бизнес и електронна търговия предлагат внимателно изградена практическа образователна програма, с фокус върху работата по проекти, възможности за стажове и контакти с бизнеса.

С фокус върху практиката специалността по онлайн бизнес и електронна търговия при нас е изготвена съвместно с професионалисти – маркетинг експерти, предприемачи и специалисти в дигиталната сфера. Тя включва основи на предприемачеството, презентационни умения за представяне на проекти и идеи пред инвеститори, бизнес планиране в електронната търговия, съвременни подходи във финансовия мениджмънт и инвестициите, маркетинг чрез Google Ads,  оптимизация на сайтове за търсещи машини (SEO), анализ на данни чрез Google Analytics, стратегически и performance маркетинг, маркетинг в социалните медии, инфлуенсър маркетинг, изграждане на сайтове и електронни магазини, Интернет търговия и дигитален бизнес.

Кандидатствайте след 7 клас за обучение по професия „Дигитален бизнес и електронна търговия“ в частна професионална гимназия за дигитални науки „СофтУни Светлина“, за да получите качествено практическо обучение, търсена съвременна професия и кариерни възможности още в гимназиалния етап от средното си образование (8-12 клас).

Мнения от родители

Светлана Георгиева

"Марти чака с нетърпение първи септември, за да започне училище! Батко му от 13 - годишен замина в частен колеж в Англия и аз много добре видях огромната разлика в качеството на образование и подхода към учениците!"

Надя Илиева

"Поздравления! Не мога да не споделя възхищението си от начина на организиране, провеждане и въвличане на тийнейджърите, в изцяло дистанционното обучение на децата. За пореден път се убеждавам, че сме избрали ПРАВИЛНОТО училище за моя син. Благодаря ви!"

Ваня Коларова

"Поздравления за всички ученици, които влагат душа и сърце в своето образование, за да имат успешно бъдеще и мечтана кариера! Поклон пред труда на преподавателите, които се стараят всеки ден, за да предадат своите знания на младото поколение!"

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.