Анимация, видео и дигитални изкуства - СофтУни Светлина

Анимация, видео и дигитални изкуства

Защо професия Aнимация, видео и дигитални изкуства?

За учениците с умения и интерес във визуалните изкуства, специалност „Анимация, видео и дигитални изкуства“ дава чудесна възможност за развитие на таланта и превръщането му в перспективна съвременна професия. 

Задълбоченото изучаване на дизайн, анимация и 3D моделиране дава много перспективи за развитие в различни направления на креативни ученици като стимулира едновремнно таланта и академичните им постижения.  

Възможности за развитие

Развитието на специалистите в анимацията и визуалните изкуства никога не спира. Те имат възможност да избират от разнообразни направления в зависимост от личния си творчески заряд.

Свобода и гъвкавост

В съвременния дигитален свят, дигиталните изкуства дават свободата на работата от разстояние, по разнообразни проекти и с международни екипи, както и създаването на много контактки с хора и трупане на на опит в различни сфери.

Разнообразни направления

Графичният дизайн и дигиталните изкуства предоставят възможност за развитие в различни сектори, направления и професии. За специалистите в този сектор всеки ден е ново креативно предизвикателство.

Голямо търсене

За разлика от други сфери на дейност, където автоматизацията играе съществена роля, визуалните изкуства винаги ще изискват оригиналност и творчество, затова и специалистите от бранша имат отлични перспективи за развитие.

Креативност

Визуалните изкуства дават много възможности за развитие на креативни и творчески настроените ученици. Той е чудесен вариант за талантливи ученици да превърнат любимото си хоби в доходоносна и търсена професия.

Удовлетвореност

Специалистите, които работя в областта на дизайна, видеообработката и анимацията са творчески личности, които имат потребност да творят и да създават. Те търсят удовлетвореност в реализираните проекти и вдъхновение в добре свървената работа.

Предимства на нашата програма

students-animation-video-digital-arts

Обучението по специалност „Анимация, видео и дигитални изкуства“ покрива напълно държавните изисквания за професионална квалификация по професия “Компютърен аниматор” (213050), специалност „Компютърна анимация“ (2130501)., в съчетание с по-ранно навлизане в графичния дизайн и съвременните мултимедийни технологии (още от 8 клас) и много практическа работа и реални проекти.

Специалността има за цел да подготви учениците за практическа работа в сферата на видео обработка, 3D графика, анимация и мултимедия .

Подробна програма

Подробна информация относно учебния план можете да видите тук.

Стани част от “СофтУни Светлина”

Най-доброто образование в специалност
Анимация, видео и дигитални изкуства!

Фокус на програмата

Програмата дава възможност на учениците да се докоснат до магията на различните сфери от визуалните изкуства и анимация, и изгражда в тях фундаментални умения и начин на мислене, необходими за бъдещото им професионално развитие. 

Фокус 1: Теоретично обучение
20%
Фокус 2: Практически задачи
60%
Фокус 3: Меки умения
20%

Ако търсите училище за графичен дизайн или гимназия по анимация, видео и дигитални изкуства, разгледайте нашите специалности за графичен дизайн и мултимедия (design, UI, UX, Web design) и aнимация, видео и дигитални изкуства (motion design, video, cinema).

Разсъждавате ли по въпроса „къде да уча анимация“ или искате да се занимавате с видео обработка или пък  да бъдете дигитален артист, започнете да учите задълбочено графика, дизайн, видео и анимация още от 8 клас. Програмата по дизайн в училището при нас е изключително практическа и съвременна. Тя включа основи на дизайна, работа с инструментите на Adobe, растерна графика с Photoshop, векторна графика с Illustrator, предпечат с InDesign, анимация и пост продукция с After Effects, видео заснемане и обработка с Premiere Pro, 3D графика и визуализация с 3ds MaxMaya и дигитално скулптуриране със ZBrush, русуване и графични техники, дизайн на рекламни материали и много други.

Мнения от родители

Светлана Георгиева

"Марти чака с нетърпение първи септември, за да започне училище! Батко му от 13 - годишен замина в частен колеж в Англия и аз много добре видях огромната разлика в качеството на образование и подхода към учениците!"

Надя Илиева

"Поздравления! Не мога да не споделя възхищението си от начина на организиране, провеждане и въвличане на тийнейджърите, в изцяло дистанционното обучение на децата. За пореден път се убеждавам, че сме избрали ПРАВИЛНОТО училище за моя син. Благодаря ви!"

Ваня Коларова

"Поздравления за всички ученици, които влагат душа и сърце в своето образование, за да имат успешно бъдеще и мечтана кариера! Поклон пред труда на преподавателите, които се стараят всеки ден, за да предадат своите знания на младото поколение!"

Scroll to Top