Анимация, видео и дигитални изкуства

Защо специалност "Aнимация, видео и дигитални изкуства"?

За учениците с умения и интерес във визуалните изкуства, специалност „Анимация, видео и дигитални изкуства“ дава чудесна възможност за развитие на таланта и превръщането му в перспективна съвременна професия

Задълбоченото изучаване на дизайн, анимация и 3D моделиране дава много перспективи за развитие в различни направления на креативни ученици като стимулира едновремнно таланта и академичните им постижения. 

Завършилите могат да работят в различни креативни сфери: филмова индустрия, рекламна индустрия, видео маркетинг, инфлуенсър маркетинг, архитектурна визуализация на сгради, шоу бизнес, телевизия, кино, дигитални изкуства и др.

Възможности за развитие

Развитието на специалистите в компютърната анимация и визуалните изкуства никога не спира. Те имат възможност да избират от разнообразни направления в зависимост от личния си творчески заряд.

Свобода и гъвкавост

В съвременния дигитален свят, дигиталните изкуства дават свободата на работата от разстояние, по разнообразни проекти и с международни екипи, както и създаването на много контакти с хора и трупане на на опит в различни сфери.

Разнообразни направления

Специалностите по компютърна анимация и дигитални изкуства предоставят възможност за развитие в различни сектори, направления и професии. За специалистите в този сектор всеки ден е ново креативно предизвикателство.

Голямо търсене

За разлика от други сфери на дейност, където автоматизацията играе съществена роля, визуалните изкуства винаги ще изискват оригиналност и творчество, затова и специалистите от бранша имат отлични перспективи за развитие.

Креативност

Визуалните изкуства дават много възможности за развитие на креативни и творчески настроените ученици. Той е чудесен вариант за талантливи ученици да превърнат любимото си хоби в доходоносна и търсена професия.

Удовлетвореност

Специалистите, които работя в областта на дизайна, видеообработката и анимацията са творчески личности, които имат потребност да творят и да създават. Те търсят удовлетвореност в реализираните проекти и вдъхновение в добре свършената работа.

Предимства на нашата програма по компютърна анимация и дигитални изкуства

students-animation-video-digital-arts

Обучението по специалност „Анимация, видео и дигитални изкуства“ покрива напълно държавните изисквания за професионална квалификация по професия “Компютърен аниматор” (213050), специалност „Компютърна анимация“ (2130501)., в съчетание с по-ранно навлизане в графичния дизайн и съвременните мултимедийни технологии (още от 8 клас) и много практическа работа и реални проекти.

Специалността има за цел да подготви учениците за практическа работа в сферата на видео обработка, 3D графика, анимация, кино индустрия и мултимедия.

Подробна програма

Изтеглете подробна информация относно учебния план по анимация, видео и дигитални изкуства.

Стани част от “СофтУни Светлина”

Най-доброто образование в специалност
Анимация, видео и дигитални изкуства!

Фокус на програмата

Програмата по анимация, видео и дигитални изкуства дава възможност на учениците да се докоснат до магията на различните сфери от визуалните изкуства, анимацията, гейминг, видео, 3D и кино индустрията, и изгражда в тях фундаментални умения и начин на мислене, необходими за бъдещото им професионално развитие в сферите на дизайн на движението (motion design), компютърната анимация, видео продукцията и 3D визуализацията.

Фокус 1: Теоретично обучение
20%
Фокус 2: Практически задачи
60%
Фокус 3: Меки умения
20%

Защо да уча видео, анимация и дигитални изкуства в "СофтУни Светлина"?

Ако търсите къде да изучвате специалност компютърна анимация, видео и дигитални изкуства, разгледайте възможностите, които ви предоставя „СофтУни Светлина“. 

Разсъждавате ли по въпроса „къде да уча анимация“ или искате да се занимавате с видео обработка или пък да бъдете дигитален артист? Започнете да учите задълбочено графика, дизайн, видео и анимация още от 8 клас!

Програмата по дизайн в училището при нас е изключително практическа и съвременна. Тя включа основи на дизайна, работа с инструментите на Adobe, растерна графика с Photoshop, векторна графика с Illustrator, предпечат с InDesign, анимация и пост продукция с After Effects, видео заснемане и видео обработка с Premiere Pro, 3D графика и визуализация с 3ds Max и Maya и дигитално скулптуриране със ZBrush, рисуване и графични техники, дизайн на рекламни материали и много други.

Кандидатствайте след 7 клас за обучение по професия „Анимация, видео и дигитални изкуства“ в частна професионална гимназия за дигитални науки „СофтУни Светлина“, за да получите качествено практическо обучение, търсена съвременна професия и кариерни възможности още в гимназиалния етап от средното си образование (8-12 клас).

Мнения от родители

Светлана Георгиева

"Марти чака с нетърпение първи септември, за да започне училище! Батко му от 13 - годишен замина в частен колеж в Англия и аз много добре видях огромната разлика в качеството на образование и подхода към учениците!"

Надя Илиева

"Поздравления! Не мога да не споделя възхищението си от начина на организиране, провеждане и въвличане на тийнейджърите, в изцяло дистанционното обучение на децата. За пореден път се убеждавам, че сме избрали ПРАВИЛНОТО училище за моя син. Благодаря ви!"

Ваня Коларова

"Поздравления за всички ученици, които влагат душа и сърце в своето образование, за да имат успешно бъдеще и мечтана кариера! Поклон пред труда на преподавателите, които се стараят всеки ден, за да предадат своите знания на младото поколение!"

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.